16 Nisan 2013 Salı

Mustafa Ceceli Kimdir?







    6 yaşında piyano ile tanışan Ceceli’ye, almış olduğu 2 yıllık piyano eğitimi sonrası öğretmeni konservatuar eğitimi almasını önerdi. Ancak Mustafa Ceceli ailesiyle birlikte almış olduğu kararla, müziğe ve okula birlikte devam etti.

    Lise yıllarında arkadaşları ile birlikte ilk müzik grubunu kuran Mustafa Ceceli aynı dönemde amatör olarak düzenlemeler yapmaya başladı.

    Fakültenin 3. yılında tekrar üniversite sınavına girerek Yeditepe Üniversitesi İşletme Bölümü’nü kazandı ve Ankara’daki müzik hayatını noktalayarak İstanbul’a geldi.


    "Limon Çiçekleri" isimli ilk single çalısması 14 Temmuz 2009’da DMC etiketiyle piyasaya çıktı. Şarkı, müzik listelerinde 1 numaraya yükseldi ve yayın kuruluşları tarafından düzenlenen pek çok oylamada yılın en iyi single ödülünü aldı.

     16.Kral TV Müzik ödülleri gecesinde ‘’En Iyi Erkek Sanatçı’’ ve ‘’En Iyi Albüm’’ ödüllerine layık görüldü. Bu ödüller sonrası, Magazin Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen gecede ‘’Hastalıkta Sağlıkta’’ isimli şarkısıyla ‘’Yılın En Iyi Çıkış Yapan Şarkısı’’ odülünü aldı. Hürriyet Gazetesi tarafından düzenlenen 37. Altın Kelebek ödüleleri gecesinde ‘’En Iyi Çıkış Yapan Sanatçı’’ ödülüne layık görüldü. Albüm şarkılarının remixlerinin ve 1 yeni şarkının bulunduğu özel albumü müzik marketlerdeki yerini aldı. Remix albümü sonrası albümün 4.klibi Mustafa Uslu yöntmenliğinde ‘’Hata’’ ya çekildi. Albümün 5. video klibi ise yine Mustafa Uslu yönetmenliğinde ‘’Bekle’’ sarkısına çekildi


     EnBe Orkestrası 2011 albümünde yer aldı. Albümde seslendirdiği 2 şarkı `Eksik` ve `Yağmur Ağlıyor` yoğun ilgi gördü. `Eksik` şarkısı Mustafa Ceceli / Elvan Günaydın düeti olarak dinleyicisiyle buluştu.












2 yorum:

  1. Sevgiliiim.. <3
    Her yönüyle çok başarılı bir sanatçı

    YanıtlaSil
  2. Bencede çok başarlı sanatçı bütün şarkılarını begenerek dinliyorum.

    YanıtlaSil